Старателство над деца и подршка во Филипини

Фирмата располага со широк спектар на искуства во меѓународните притвор дете и поддршка. Тоа имаше среќата на тоа што беа ангажирани во случаи на селективна примена на Хашката конвенција од 1980 година за цивилно аспект на меѓународното киднапирање на деца во повеќе државни и мулти националност ситуации, вклучуваат или на Филипините, како во земјата на дестинација или филипински националните, како на грабнувачот или детето се вклучени. Овие случаи се презентирани комплицирано конфликтите на законските прашања кои остануваат да бидат сиви зони во Филипините Закон за семејството, особено со оглед на почитување одбивање на Филипини, да пристапи кон Хашката конвенција.

Локално, фирмата го видел на суд случаи кои вклучуваат многу комплицирани прашања на jurisdicition и други суштински прашања кои влијаат врз примената на РА 9262, инаку позната како борба против насилството врз жените и нивните деца, главнината и anciliary лекови од него како што тие интеракција со одредбите за старателство над деца од Граѓанскиот законик и на циркуларот на
Врховниот суд во старателство над деца, наредби за заштита, и издавање на писменото на habeas корпус.

Додека на Филипините не е официјално го ратификуваше протоколот за 2007 година на меѓународниот детски додаток или Хашката конвенција за меѓународен Обнова на детски додаток и други форми на одржување на семејството, канцелариите на САД на фирмата има на крајот биле обработка на барањата за поддршка на децата од страна на филипински САД жител родителите под алтернативна линија на лекови развиена од страна на Одделот на Законот за семејство.

Насловот и описот: "Практиката меѓународно право на Де Борја Lamorena и Duano Адвокатски канцеларии е насочена кон потребите на Филипинците странство, како тие влијаат на Филипините закони, вклучувајќи прашања САД Имиграција закон и Законот за семејство во Филипини."

назад

Сподели