Kujdestarinë e fëmijës dhe Mbështetje në Filipine

Firma ka një gamë të gjerë të përvojës në kujdestarinë e fëmijës ndërkombëtare dhe mbështetje. Ajo ka pasur pasuri të ka qenë i angazhuar në rastet që përfshijnë zbatimin selektiv të Konventës së Hagës të vitit 1980 në aspektin Civil të Rrëmbimit Ndërkombëtar të Fëmijëve në shtetërore dhe multi situata multi kombësi, përfshirë qoftë Filipinet si vendin e destinacionit ose një shtetasi Tagalogisht si rrëmbyes apo fëmija i përfshirë. Këto raste kanë paraqitur konfliktet e ndërlikuara të ligjeve çështjet që mbeten të jetë zona gri në Filipine Ligjit për familje, sidomos duke pasur parasysh refuzimin qëndrueshme e Filipineve për të aderuar në Konventën e Hagës.

Në nivel lokal, firma ka parë në rastet e gjykimit që përfshijnë çështje shumë të komplikuara të jurisdicition dhe çështje të tjera substanciale të cënuar aplikimin e RSH 9262, ndryshe i njohur si anti-dhunës ndaj grave dhe fëmijëve të tyre, drejtori dhe mjetet juridike anciliary e tyre si ata bashkëveprim me Dispozitat kujdestarinë e fëmijëve të Kodit Civil dhe qarkoret e të
Gjykata e Lartë mbi kujdestarinë e fëmijës, urdhrave të mbrojtjes, dhe lëshimin e urdhrit të habeas corpus.

Ndërsa Filipinet nuk e ka ratifikuar zyrtarisht protokollin 2007 ndërkombëtare për mbështetjen e fëmijës ose Konventën e Hagës mbi Rimëkëmbjes Ndërkombëtare të mbështetjes së fëmijëve dhe formave të tjera për mbajtjen e familjes, zyrat amerikane e firmës ka kohët e fundit është procedimin e kërkesave për mbështetje nga fëmijët Tagalogisht kundër SHBA prindërit rezident nën moshën një linjë alternative të mjeteve juridike të zhvilluar nga Departamenti i Ligjit mbi familjen.

Titulli dhe Përshkrimi: "Ligji ndërkombëtar Praktika e De Borja Lamorena dhe Zyrat Ligjore Duano është i drejtuar drejt nevojave të filipinas jashtë vendit si ato cënojnë ligjet Filipine, përfshirëse e çështjeve të ligjit amerikan të imigracionit dhe Ligjin për Familjen në Filipine."

përsëri

Pjesë