Një shtrembërim I VLERAVE

Dy histori Tagalogisht suksesit mbushur lajmin në dy javëve të fundit.

Ka sigurisht ishte poshtërim bujshme të dhënë nga boksier Manny Pacquiao më Miguel Cotto, në procesin e fituar një të paparë 7 tituj në kategori të ndryshme peshe. Presidenti Macapagal Arroyo shpërblehet menjëherë këtë me nderimin më të lartë civil që qeveria Filipine mund të japin. Ajo nuk ka të lënduar që Pacquiao fitoi miliona në çmim dhe më shumë në shitje kabllore, dhe një çarje në një tjetër boksier për një e mirë 50 milion dollarë amerikan. As fakti se ai është sërish kandidon për Kongresin, thuhet në një tjetër City, sepse ai ka humbur shumë në General Santos kur ai i fundit të kandidojë për Kongres. Pacquiao ishte duke u lajmëruar si boksier më të mirë të të gjitha kohërave, besting legjendat gjoja si Sugar Ray Leonard dhe Greatest veten e tij, Muhammad Ali. Nëse Pacquiao nuk ishin të gjallë dhe kicking, ai mund të ketë zëvendësuar Rizal si Heroit Kombëtar.

Histori tjetër suksesi ishte ajo e Efren Penaflorida, një Tagalogisht cili solli arsimim të qindra fëmijëve të varfër në lagjet e të varfërve duke përdorur një karrocë improvizuar druri, materiale të huazuara të arsimit, si dhe një grup të guximshëm e vullnetarëve. Ai nuk ishte i famshëm. Ai nuk e kemi vetë shfaqjen e tij televizive. Ai nuk kishte para. Ai as që ka pasur për të bërë atë që ai e bën. Ai mund aq lehtë kanë zgjedhur një rrugë që meshkujt më të rinj të marrë, ndoshta punojnë në një zyrë dhe të shkojnë në shtëpi për një familje. Megjithatë, ai zgjodhi të bëjë një ndryshim në jetën e të tjerëve. Për të qenë CNN Hero i Vitit ai mori 100,000 dollarë, ndryshim i vogël kur krahasohet me Miliona Pacquiao-së. Por kush e bëri adhuroj publik Tagalogisht më shumë, boksier i njohur ndërkombëtarisht me të gjitha pasuritë e tij dhe të hipur magji në makina të tij luksoze ose e përulur, edukator të panjohur në lagjet e varfëra shtyn karrocën e tij të improvizuar druri dhe si të piperit laraman duke luajtur muzikën e shpresës për qindra i fëmijëve që mund të përballojë vetëm shpresë në jetën e tyre. Pse duhet ajo të marrë një të huaj për të njohur këtë hero në mesin tonë? Përse duhet çmime dhe tituj të shkojnë në dikë që thyen fytyrën e një burri tjetër për të jetuar në vend të dikujt që i ka kushtuar jetën e tij për të bërë një ndryshim ?? A jam unë humbur diçka këtu ... huh ??

Pjesë

Lini një Përgjigju