Архива за 'ПОНИШТУВАЊЕ во Филипини' Категорија

Поништувања на Филипините во пораст

Недела 27 Март, 2011

Се чини дека постои 40% зголемување на бројот на поништување случаи поднесени во периодот меѓу 2004-2010 од 4520 до 8282. Ова е главното обележје на извештајот поднесен од страна на Канцеларијата на Јавниот правобранител на Конференцијата на Филипините католички бискупи (CBCP). Филипинската епископи имаат, исто така, истакна дека се повеќе и повеќе поништување [...]

Сподели

Развод во Филипини

Недела 27 Март, 2011

Развод во Филипини Еден поглед назад во Филипините Историјата ќе покаже дека идејата за разводот не беше туѓа на Филипините култура. Од правна гледна точка, апсолутно развод беше дозволено на Филипините за време на јапонската окупација и за време на пред-колонизација на Шпанија кога мажите и жените им беше дозволено да се добијат развод на [...]

Сподели

Брзо, брзо и лесно Поништување на Филипините

Сабота 22 Јануари, 2011

Нов предлог-закон е поднесен минатата недела, во Домот на претставник кој наводно има за цел да се поедностави процесот на добивање на поништување на бракот во Филипини. Предложениот закон што ќе го направи на три основи на насилство, неверство и напуштањето како "presumptively конститутивна" на психолошка способност. Предлогот што всушност ќе се измени на [...]

Сподели

Филипините закон за сексуално неверство, бигамија, прељуба и конкубинат

ПЕТОК 10 септември, 2010

Некои случајни мисли за сексуално бункер ACTS- неверство, бигамија, конкубинат, и прељуба На Филипините е една од ретките држави во меѓународната заедница, која сé уште ја смета сексуално неверство, во општа смисла, претставува кривично дело. Прво, не постои кривично дело според Кривичниот нашите закони кои се искажани како неверство. Постои наместо него [...]

Сподели

Res Adjudicata и поништување на Филипините

Недела 16 Август, 2009

Интересна situationer беше поставено на мене од страна на колегите: Што ако поништување беа одбиени, може подносителот на некое подоцнежно време refile за поништување на теренот на промена во ситуацијата на странките, како и кога другите ја напуштил земјата и има не се во согласност со неговиот / нејзиниот брачен обврски ?? Нормално, граѓанското [...]

Сподели

ПОНИШТУВАЊЕ Филипини

Сабота 11 Април, 2009 година

За поништување на Филипините

Сподели

ПОНИШТУВАЊЕ НА измамите и хомосексуалните бракови

Сабота 17 јануари, 2009 година

Во последно време, ние забележавме зголемувањето на бројот на пребарување хитови за поништување измамите на Филипините и неодамнешната одлука на Филипините Врховниот суд, кој, наводно, не дозволуваат поништување на брак, кога мажот е хомосексуалец. Исто како ништо друго на интернет, едно парче на информации мора да се филтрира како кафе [...]

Сподели

Што е психолошки неспособност ??

Четврток 11 декември, 2008 година

Како нашиот прв блог предмет по добредојдени дел, решивме да се постави, и се надевам дека се одговори, на прашањето: што е психолошки неспособност ?? Се чини дека терминот психолошки неспособност е релативно популарна еден меѓу Филипинци, но широко неразбран. На заеднички и погрешни поимот граничи со лудило, ако не лудило себе, кои често создава [...]

Сподели