ПОНИШТУВАЊЕ Филипини

 

 

 

 

ПОНИШТУВАЊЕ во Филипини

 

  Десетте ПРАШАЊА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ Дали сакате да побарате од вашиот адвокат, но се плаши да го стори тоа

 

Речиси секој веб-сајт на Филипините Адвокатите на семејството ќе има во една форма   или на друг дел за прашања и одговори, или на сеприсутниот Најчесто поставувани прашања. Како адвокат, би можел да се однесуваат многу добро на овие прашања и одговори, бидејќи тие најчесто се што ќе се најдат во правна учебници. Но, јас често се прашував дали е или не   обичните лаик, договорот работник aborad, или едноставно оној кој размислува за добивање на поништување може да се разбере сите правни goobledook. Нормално, овие Најчесто поставувани прашања веќе одамна досаден и многу технички формулирани, со оние кои котираат одредби и одлуките на Врховниот суд. Во нашиот скромен обид за прашања и одговори, решивме да се намали до 10 прашања и да се избегне legalese. Тоа не е нашата цел да го презентира најдоброто ЧПП Поништување на Филипините, нашиот единствен предмет е да се разбере добро.

 

1)        Што е   поништување?  

Слика marraige како договор, обврзувачки договор меѓу две лица, по можност и во повеќето надлежности, меѓу маж и жена. Исто како и повеќето Значи договори, тоа би можело да биде валиден, voidable, или неважечки. Тоа важи ако сите негови компоненти се присутни, односно, согласност, објект, како и конзумирање (или euphemistcially испорака, како и во договорот за продажба). Во бракот, се разбира, согласноста е "да" во спојување на еден маж и една жена во брак, свети или на друг начин. Целта на курсот е на Сојузот на партии кои во очите на законот ги прави "едно". И на крај, но не помалку важно, е конзумирањето кој во бракот е нашироко се смета за физички (или сексуална) Сојуз. Многу дебата иако е направен за тоа дали или не може да постои брак без секс, барем на почетокот

Како и да е, да се вратам на нашите аналогија, ако постои било каков дефект во согласност ("Јас се направи"), објектот (се приклучи заедно како маж и жена), или потрошувачка (или испорака во повеќе од еден начин, помилување на игра на зборови), а потоа на важење на договорот е доведено во прашање. Во поништување, дефектот генерално мора да влезе во игра по прославата на бракот или во една построга смисла мора да постоеле во време на, ако тоа не е само по себе самата причина за, на прославата на бракот. Работи како измама, како и во случајот на жената која ја крие фактот дека таа е бремена од страна на човек кој не е нејзиниот сопруг, кој се согласи на брак на претпоставката дека тој е татко на детето. Бракот е валидна во почетокот, но поради измама, тоа е валидна се додека не се поништени. Нормално, постојат периоди во кои може да се поднесе на поништување.

 

Во развод, од друга страна, и ова е начинот на терминот генерално е разбрана во повеќето надлежности им овозможува за развод, дефектот се познава по прославата на бракот. Работи како злогласните "irreconcillable разлики", "не е виновен развод", или "консенсуална развод" се вообичаени термини. Вие не секогаш треба да имаат специфична причина да го прекине бракот, освен договор на сопружниците.

Законска разделба едноставно кажано е поделба физички и во повеќето случаи финансиски. Тоа е судска признавање на фактот на поделба на брачните другари, така што не го обврзува секој од нив да се поддржуваме еден со друг или да живеат заедно како сопруг и сопруга. Слушнав ова во споредба со   Католичката концептот на чистилиште, бидејќи на брачната заедница се уште постои и страните не можат да се омажи за другите луѓе. Често тоа не е реална ситуација и не е најчесто се среќаваат во пракса, бидејќи додека таа се обидува да ја зачува унијата, кој во сите веројатноста можеби се распадна од тогаш,   го стави правно формално одобрување (или потпис ако сакате) да не мораат да ги исполнуваат многу важно брачните обврски на соживот или конзорциум и поддршка.

 

2)        Кои се причините за поништување?

 

Технички, постои разлика меѓу традиционалната поништување и декларација за поништување на бракот според семејниот закон. Основната разлика е во тоа основите кои доведуваат до поништување се предмет на она што е познато како ратификација од страна на соживотот, што значи дека додека земјата можеби постоеле во времето на бракот (како што е недостатокот на согласност, неспособност или измама), продолжувајќи да живеат заедно инвалидноста е removed.Often, во реалниот свет, овие основи станаа нефункционални бидејќи повеќето брачна двојка, нека си го, заедно: по бракот.

 

Во декларацијата за поништување, сепак, бракот е валиден од самиот почеток. Честа ситуација е bigamous бракот, а кои се речиси универзално сметаат за ништовни од самиот почеток. Погрешно е од самиот почеток и ништо не може да се направи со цел да се излечи дефект во договорот. Честа изданок на bigamous бракот е кога една од страните сакаат да стапат во брак по трет пат. На subquestion прашањето дали тоа е сè уште се потребни за поништување на бракот bigamous оглед на тоа дека е веќе неважечки да почне. Ако сакаме да бидат водени од страна на одлуките на Врховниот суд може да има потреба да имаат дури и bigamous брак прогласени за ништовни и неважечки, бидејќи партиите не може да се дозволи да се претпостави инвалидноста себе или дури и да имаат корист од сопствените дела што доведе до невалидноста на бракот.

  Други примери се неспособност (брак пред законската возраст за согласност кој варира од една јурисдикција на следната година), недостаток на согласност, како и во "пиштол застрелан свадба", инцестуозен (обично помеѓу descendatn и директна асцедент) simualtions како свадба помеѓу двајца мажи или две жени (само ако не е дозволено со закон на одредена држава).

А заеднички јазик се среќаваат во праксата е "psychologicial неспособност", бидејќи, како што рече, другите основи за традиционална поништување би станаа нефункционални поради соживот и можеби поради тоа што е фати сите теренот дека му се спротивстави на прецизна дефиниција од страна на судовите.

               

 

 

 

 

 

 

 

3)        Што е   психолошки неспособност?

 

Се чини дека терминот психолошки неспособност е релативно популарна еден меѓу Филипинци, но широко неразбран. На заеднички и погрешни поимот граничи со лудило, ако не лудило себе, кои често создава аверзија кон бараат поништување на бракот. Впрочем, кој ќе признаам до лудило или поконкретно брак лудо. Член 36 од семејството законик на Филипините кој за прв пат од јапонската окупација дозволено за имиџ на развод на Филипините преку декларација за поништување на брак, кога една или двете страни е психички неспособен, всушност не се дефинираат Терминот напуштање на судовите да се развие правна рамка за тоа. Тоа е, рече дека оваа одредба од законот беше навистина компромис меѓу Филипините католичка црква (која поради некоја причина ќе се спротивстави на апсолутна развод закон во Филипини) и групата на правни извори на светлина која ја подготвија за семејство. Точно е доволно, јуриспруденцијата еволуираше дефиниција врз основа на почетокот и, главно, на Канон закон, напредува кон клиничка форма на неспособност, во неговата сегашна состојба на не клинички неспособност. Можеби, терминот навистина бега definitiion, како што треба, ако тоа е да се развива со закон, единствено водство биде неисполнување на основните обврски на бракот. Услови како што се хомосексуалноста, дрога или злоупотреба на супстанции, физички, вербални, психолошки и економска злоупотреба, меѓу другите, се користи да се дефинира терминот.

 

 

4)        Како можам да започнете со процесот на поништување?

Првиот чекор ќе биде да се добие адвокат, пожелно е специјалист во областа на поништување на бракот. Дали вашиот малку истражувања. Земете онлајн. Читајте за правници, адвокати, нотари (како што се познати во Велика Британија), и правни фирми. Прашајте семејство и пријатели за препораки. Не решаваат за   сомнителни брзи понудена на интернет или на друго место.   Вие ќе најдете мноштво на луѓе (за жал имам слушнато дека други легитимни адвокатите се во неа, како и) кои ќе ви ветувам на Месечината и ѕвездите, поништување во 2 недели без никакви проблеми, не настапи, во некои случаи, адвокати или адвокати се вклучени и гарантира 100%. Се сеќавате на стариот поговорка дека ако тоа звучи премногу добро да биде вистина, тогаш тоа е веројатно измама. Запомни премногу дека адвокатите и ако тие се во вредност од нивната сол не се дозволени етички да се гарантира исходот на случаи.

Вториот чекор ќе биде да го напишете вашиот брачен историја. Ова е детален наративен на вашиот брак од кога ќе сретнам брачен другар, опис на проектот, средниот дел, и на крајот на вашата врска, настанот кој предизвикана вашите поделба, со фокус на личноста на вашиот сопружник и она што за него / неа во твојот ум доведе до распад на врската.

 

Третиот чекор ќе биде психолошки процес на евалуација. Ова се разликува од еден психолог на следната. Вашиот адвокат нормално би го препорачал психолог / психијатар кој ќе направи евалуација и да биде сведок во судот. Дури и судски персонал ќе има recommnendation или два.   Евалуацијата чини меѓу 15.000 пезоси до високо како 40.000 пезоси. Некои се наплаќаат дополнителни дневници за сведочење во судот и стапката ќе зависи од местото на постапката. Вашиот брачен другар, ќе биде побарано да се приклучат во, но во повеќето случаи тие не учествуваат дури и во процесот на оценување. Психологот потоа ќе продолжи да се направи проценката врз основа на вашите тестови и интервјуа со вас и другите лица   кој знаеше вас и вашиот сопружник и она што се случи на бракот.

Четвртиот чекор ќе биде на изготвувањето   тогаш поднесување   Петиција на себе. Тоа е работа на вашиот адвокат.

По поднесувањето на петицијата, која мора да се потпише, случајот е raffled на гранка на Регионалниот суд, каде што беше поднесена. Вашиот брачен другар сега ќе бидат известени по негово испраќање документи наречен поканата се бара од него да одговори на петицијата   во рок од 15 дена од денот на приемот на известувањето. Ако тој не се наоѓа во земјата, известувања може да му служи преку објавување.

Дослух истрага нормално следува, кој е неформален процес со кој јавниот обвинител доделен на судот (или во некои земји тоа се raffled, како и) се бара да се утврди дали партиите се заговор за достава.

По дослух истрага извештај е подготвен од страна на јавниот обвинител за наодите од истрагата.

Ако не дослух е пронајден, случајот стигне до пред судењето и вашиот брачен другар повторно ќе биде известен. Ако тој не се појави, судот ќе продолжи со означување на документи, утврдување на бројот на сведоци и распоредот на судењето.

Во текот на судењето фаза, сведоци ќе бидат повикани. Нормално, сведоците ќе ви биде, во полза на сведоци (кој вие и вашиот брачен другар знаел и што се случи со брак), и психолог кој ќе сведочи за евалуација направен. Јавниот обвинител застапување на владата ќе им биде дозволено да се сомневаат на сведоците, како и.

По судењето и понудата на докази, случајот е поднесена за одлука.  

Имајте на ум дека присуството на брачниот другар не е потребно во процесот. Во повеќето поништување постапка, всушност,   Од друга страна во брак не учествуваат повеќе. Ова го забрзува процесот на некој начин, бидејќи ако тој прави изглед, тогаш тој, исто така, ќе им се даде можност да ги презентираат сведоци и докази.

Неспорните поништување случај зема од помеѓу 6 месеци до една година да се заврши во зависност од календарот на судот, достапноста на сведоци и други прашања како што се слобода или сопственост.

 

5)        Ако   Јас сум   во странство, можам уште да поднесе и да ги извршуваат поништување?

 

Да.   Дел од психолошка евалуација може да се направи преку е-маил и разговор може да се направи преку VoIP, но повеќето психолози ќе побара да се види на подносителот на претставката во лице пред издавањето на евалуација. Исто така, по изготвувањето на барање, можете да ја потпишат петицијата за присуство на Филипините конзул овластен да ги презема заклетва најблискиот вашето место на живеење. На најавените документи, потоа се враќаат на Филипините за поднесување на суд. Во одреден момент во постапката опишана погоре, особено во текот на судењето фаза, ќе се бара да сведочи и се појави во судот.

 

 

 

6)        Ако јас сум веќе разведен и се оженил во друга земја, можам уште треба да имаат мојот брак поништи?

Тоа зависи. Ако сте биле уште еден Филипинец граѓанин во моментот кога ќе се добијат развод тогаш се уште ќе се бара под Филипините закони за да добие поништување, ако имате намера да се омажи повторно. Ако веќе сте ја смениле државјанства, тогаш не може да има потреба поништување повеќе да се омажи повторно. Сепак, постои една сива зона кога ви се случува да се ожени уште еден филипински во Филипини, во кој случај можеби ќе треба да имаат вашиот развод признати во Филипините во прв план. Уште една сива зона постои во случај на двоен државјанин на Филипините.

7)        Што се случува со моите деца и нашите имоти во случај на поништување?

Односи сопственост се завршени, а средствата се подели и / или ликвидирани од страна на судот, освен ако страните не може да дојде до договор во врска со ова, со одобрение на судот.

Колку што притвор е загрижен, на општо правило е заедничко старателство од страна на маж и жена, освен ако децата се под 7 годишна возраст во кој случај се претпоставува, притвор им се дава на мајката со соодветните visitorial привилегии за татко. Примарна грижа сепак во притвор прашања е секогаш во најдобар интерес на детето.

 

 

 

8) Колку ќе поништување ме чини?

Ах, конечно, пословичен прашање. Тоа зависи од текот на адвокатите што ќе го изберете, местото на одржување на предметот (надвор од градот случаи обично вклучува повеќе трошоци и расходи), прашања кои се вклучени (сопственост и притвор прашања), психологот избрани да се направи евалуација, меѓу другите фактори .

9)        Кога ќе поднесе петиција, сум јас гарантирано да добиете поништување?

Не, на крајот на краиштата не постојат гаранции во животот. Адвокатите како што рековме порано не се дозволени да се гарантира исходот на случаи и треба да пазете се од оние (дури и адвокати) кои ќе ви ветувам дека ќе победи, бидејќи освен ако процесот е обележана или сомнителни тогаш не постои начин за него да се знае исход. Повторно, пазете се од fixers и измами.

 

10)    Под претпоставка дека јас се добие поништување и јас имам намера да се омажи повторно, она што можам да ја покажам како доказ за поништување?

Вообичаено, повеќето странски амбасади ќе бара она што е познато како Certiifcate на ниту еден брак (CENOMAR) од Државниот завод за статистика.   Откако ќе се донесе одлука за поништување случај, копии се испраќаат до Канцеларијата на Јавниот правобранител, локалните граѓански регистратори на местото каде судот седи и каде е регистриран договорот брак,   и секако на самите партии. По прекин од 15 дена   правосилноста на одлуката и сертификат за финални се издава од страна на судот кој ја донел одлуката. Овој сертификат е коментари на задниот дел на договорот бракот на датотека со локалните граѓански регистратор каде што првично беше снимен и конечно одобрени на НСИ кои потоа издава CENOMAR.

Сподели

37 Responses to "ПОНИШТУВАЊЕ Филипини"

 1. Марлен Вотсон вели:

  дали е точно дека по десет години и на брачниот другар нема каде да се најде, автоматски се неважечки ???

 2. OZboy вели:

  4.) Вториот чекор ќе биде да го напишете вашиот брачен историја. Ова е детален наративен на вашиот брак од кога ќе сретнам брачен другар, опис на проектот, средниот дел, и на крајот на вашата врска, настанот кој предизвикана вашите поделба, со фокус на личноста на вашиот сопружник и она што за него / неа во твојот ум доведе до распад на врската.

  - Со приказната, можам да го вклучите кога ќе имате секс, или колку често? Мислам дека тоа не би било соодветно ако јас ги вклучи во моите приказни. И, приказната треба да биде детално?

 3. ana2008 вели:

  Gud сум, јас се оженив со мојата Швајцарската сопруг тука во Манила по 1 година дознав мојот сопруг се уште merried со неговата сопруга 1. ..
  sudenly Ive веќе никаков контакт со него за речиси 3 месеци без поддршка, како и ..
  Што ќе правам сега?
  е мојот mariage е легално?
  Како можам да ја променам статус повторно да биде еден?
  Јас не можат да си дозволат поништување?

  Благодарение ..

 4. Lyn вели:

  Кои се барањата потребни за да поднесе барање за поништување врз основа на bigamous брак? е потребно помалку време?

 5. Мајк Сантос вели:

  Може ли маж и жена кои документирано договор за поделба потпишан од страна на маж и жена, на barangay претставници и овој документ е заверена на нотар да изјави дека тие се слободни да ги сака другите лица (На wala na silang pakialaman кунг Ано човек gawin nila СА buhay nila), Дали е ова во ред? Што ако мажот се добие врска со друга девојка и оваа девојка забремени, дали е ова во ред? Дали заверениот документ погоре, објавен на 7 години може да се користат како доказ, како основа за прогласување на бракот ништовни и неважечки (бидејќи мажот и жената се одвоени за 7 години и пребројување на гласовите, и не ги извршуваат своите брачни обврски)?

 6. Френк CHAVEZ вели:

  Оваа статија е навистина информативни, но зошто е разводот не е дозволено тука?

 7. shaine вели:

  Здраво! Јас сум само се прашувам дали тоа колку долго треба да ги преземат за некој да се ожени повторно по поништување.

 8. Abel вели:

  моите пријатели жена сака да добие поништување, бидејќи тој ја изневерил неа и физички злоупотребени неа. Ако тој не го потпише поништување документи можат да се 'уште се поништи?

 9. Лоренц вели:

  постојат адвокати кои се про боно со поништување?

 10. rodella vea вели:

  само сакам да прашам. Јас само се оженив оваа последна Април 13, 2009 и мојот сопруг сака seperation (поништување) јас не знам как е најлесно да се направи? Тој се наоѓа во Канада (тој е frenc-канадски / канадски националниот) јас не знам как треба да направам? Ве молиме совети мене

 11. Freya вели:

  Добар ден.

  Јас сум сериозно им е потребна совети и насоки.

  Мојот љубовник и јас сме многу сериозни во врска со едни со други. И планираат да се венчаат. Проблемот е во тоа што неговата сеуште во брак, иако тие се одвоени за повеќе од четири години. Сопругата претвора во рогоносец, додека тој беше во странство за работа.

  Тој може да се плати за поништување - проблемот е што јас сум Iglesia. Законот во нашата религија е наведено дека не можам да се омажи за него, иако неговиот поништени од првиот брак.

  Но, можеме да стапат во брак - без согласност на религијата? Или она што јас се обидувам да го кажам е - тоа е за нас е можно да се венчаат во Законот Филипините?

  Ви благодарам, и навистина чекаат одговор на моите прашања и истраги. Можете да ме контактирате преку мојата е-маил на: freyavida17@yahoo.com

  Ви благодарам многу и имаат прекрасна ден напред.

  Со почит,

  Freya

 12. admin вели:

  Здраво Freya:
  Во нашите закони, постои принципот на одвоеност на црквата и државата. Ова е многу очигледно во прашања кои вклучуваат бракот и семејството, каде актите на Црквата или државата не се обврзувачки за другите. Во вашиот случај, на пример, вие и вашиот дечко може легално да се ожени по неговото поништување дури и ако поништувањето не е дозволено од својата вера. Но, важно е дека ќе го заврши поништување прво пред да се ожени за вас. Инаку, тој може да биде одговорен за бигамија.

 13. Амана вели:

  Јас навистина сум многу желни да знам дали сум дозволено да поднесе барање за поништување дури и ако имам случај на бигамија? Јас стекнав на sobpoena и имав мојот appearnce во судот, но никој од подносителот на претставката дојде ... Сега сум тука во странство, ќе можам некогаш да им биде дозволено да поднесе барање за поништување? молам да ми помогнете како што сум јас многу желни да започне моето барање за поништување.

 14. РЕН вели:

  Здраво,
  само сакав да се распрашува Одг: мојот поништување план во Филипини. Јас се применуваат на "престанок на бракот" во Калифорнија. но ние првично се венчаа во Филипини. Јас сум Американец граѓанин кога имавме нашиот брак е распуштен, но мојот сопруг се уште е филипински државјанин. Јас сум тука во Калифорнија и тој беше таму во Филипини. Јас само сакав да знам, она што треба да направам сега, coz верував дека ние немаме разводот Phils? тие треба да го прифати "престанок на бракот", дека сме имале п ​​Калифорнија? ние треба да треба да одат на суд за тоа?
  благодарност.

 15. Лиза вели:

  Здраво, јас сум прашуваат дали се во брак со странец е, исто така, ја истата процедура? мојот сопруг е мамење на мене и тој не го негира. Причината е во тоа што е доволно за мене да поднесе поништување?

 16. ЈП вели:

  Gud часот, јас бев во брак пред 7 години, и бевме разделени октомври 2008 година, што го оставив во кратки. Сакам да поднесе поништување за нас да се смират. Јас сум во моментов живеат со друга девојка ,. мојата поранешна сопруга не знае за it..i исто така, побара мојата поранешна сопруга дека сакам да поднесе поништување и таа вели дека нејзиниот ред, но јас не имате било какви докази, бидејќи тоа беше само разговор ... колку ќе ме чини? и ако ние agrre да имаат нашите поништување ние се уште треба да се оди на судење процес? бидејќи тоа е веќе заедничка одлука?
  отколку што се надевам дека ќе може да ми одговори, па можев да започне поднесување на поништување ..
  Ви благодарам

 17. Марија вели:

  Јас би сакал да знам како да го променам моето презиме после поништување.
  Мојот брак е поништена, веќе и јас сакам да го користам мојот едно име.
  Јас сум во моментов работат во САД.
  Ви благодариме

 18. Addy вели:

  Здраво, Сакам да знам дали тоа е во ред да се уште го користат презимето на мажот по поништувањето или тоа е навистина потребно да го смени? Како за презимето на децата? Тие ќе се промени, исто така?

  "Кос брак моите родители веќе го поништи но мајка ми сè уште користи презимето на татко ми. но татко ми веќе во брак на некој друг, иако таа девојка не е користење презиме мојот татко. Дали е во ред?

 19. Ева Култхард вели:

  Велики пост. Само се тетеравеше низ одличен сајт со Велика Британија владини документи на неа - http://www.officialdocumentwatch.com е навистина добро направен сајт и да им се чини дека се многу до датумот - секогаш објавување на најновите Велика Британија владини документи објавени за јавноста. Вреди да се погледне.

 20. Dee вели:

  Wow! Ive е во потрага по неколку дена и тоа е навистина добро! Мислев дека сопругот нема претстава ќе биде основа за разрешување на случајот. Јас бев некогаш сакаат да се поврзеш со жена мојот екс е само да бидете сигурни дека како im подготвени да потрошат, екс барем ќе биде присутен кога поканет.

  се оженил за 2 години и беа одвоени за 5 години. без имот и без деца. не врши која било правна акција bcoz на трошоците .. Јас немам работа и беше со земање на 2. разбира тогаш. Покрај тоа, екс само мене, нема претераности texted, и никогаш не слушнале од него или го видел, иако знам каде е тој. обвинува себеси .. дознав на friendster.com, тој доби некој бремена. . можев дури и одат на центри coz IM плаши од bumping во нив. чудно нели ..

  im 35 години и никогаш не помислив дека мојот живот ќе се сврти вака .. најде некој whos gonna стап со мене .. im дури и обесхрабрување на човек bcoz IM комплицирано прашање. тој е филипински, но американски државјанин. ВИ БЛАГОДАРАМ !! Јас ќе имам дечко се провери вашиот сајт :) многу љубов и поддршка! ВИ БЛАГОДАРАМ !!

 21. Dee вели:

  ох im жал за двојно книжење .. психолог / психијатар воопшто не треба да се види екс, нели? која ќе го направи случај посилна? coz im навистина не е сигурен дали тој ќе одговори на поканата. и проект сакаат да се добие вредност од моите пари е кога ќе поднесе :(

 22. Nenita Санчез вели:

  Здраво, јас би сакал да се распрашува за поништување. Јас сум во брак со странец, но мојот екс е никаде да се најде. Но, сигурен сум дека тој се уште во Филипини. Јас сум одделен од мојот поранешен сопруг за повеќе од 8yrs сега и никогаш не се види едни со други за долго време. Јас би сакал да поднесе поништување. Јас heared различни приказни и јас не знам кој да се верува. Првиот пат добив lwayer беше лажен еден. И јас не се добие една, но до сега i dont имаат никакви резултати, па претпоставувам дека треба да започне целиот agian. Па отидов да побара повеќе информации во друг адвокат, но тој ми рече дека ќе ме чини многу пари. На поевтини начин да се добие мојот поништување е да се најде мојот екс. Слушнав приказни како по 7yrs на поделба на бракот нема да важи повеќе. Тоа автоматски да ги отстраните од евиденција. Но, јас не праша за тоа случај како welll на друг адвокат и таа ми кажа дека тоа не е точно. Јас се уште треба да поднесе anulment. Па јас сум навистина disperate да го најде вистинскиот одговор. Причина за нашите поделба е неговата плејбој и секогаш ме измамил со друга. Ако сведокот е потребно за мамење јас може да снабдување. Тоа е тешко да се направи поништување специјално за луѓе кои немаат буџет за тоа. Ве молам дозволете ми да знам за мојата ситуација, ако тоа е навистина точно, ако се одвојат за повеќе од 7yrs тогаш бракот не е посебно важи, без да се види други. И ако јас се уште треба да поднесе поништување. Исто така во мојот случај тоа колку мислите дека може да биде expensess потребно. Ви благодарам и се надевам дека ќе слушне нешто од вас. Ви благодариме повторно и Господ Бог да благослојт. Нита

 23. nenita Санчез вели:

  Исто така, тој се користи за да ме удри, јас не отиде на медицинско легални, но за жал не сум стигнат до евиденцијата, бидејќи јас бев да се плаши дека hewill дознав за тоа. Јас сум премногу исплашени да оди во полиција како што сите знаеме дека нема да ме слуша. Мојот поранешен користат да се каже дека јас немам пари, па никој нема да ме слуша. Тој рече дека тој доби пари, па тој ќе победи. Тој, исто така, велат дека да живеев во мојата земја, но јас сум ништо, бидејќи јас немам пари. Запомни разговори пари, па нема пари вашата ништо во оваа земја. Добив пари, па јас сум кралот. Никогаш не заборавајте дека тој збор да се каже за мене. Патем неговото државјанство е швајцарско / германски двојно државјанство. Причината зошто сум го напишала повеќе информации abput него, бидејќи јас Прочитав еден од commentors велејќи дека за неа Швајцарската сопруг сеуште во брак со неговата сопруга 1. Па јас не сум сигурен дека тоа би можело да биде мојот екс. Затоа што тој планира да се ожени со една од пред неговата девојка. Мојот поранешен сопруг вика Аксел Френк BERTSCHI, но во германскиот закон им е дозволено да се користи презимето на жена му. Затоа, тој повика неговото име Аксел Санчез или Алекс. Само во случај некој го знае. Ве молиме да направите било какви коментари. Тој е ТНТ во оваа земја. Тоа е зошто тој Чувајте се движат на различни места во Филипини. Тој никогаш не го обнови својот виза или негово продолжување. Неговата причина е затоа што никој не се грижи за имиграција не го контролираат секој странец во Филипини. Тоа е се за сега, ви благодарам.

 24. цирконски вели:

  Бев принуден да се венчаат во црква затоа што веќе била бремена. но не и граѓански wedding.I сум одделени за повеќе од 8 години now.I се најде некој и би сакал да се ожени him.How можам да добијам мојата црква поништување на бракот?

 25. MCD вели:

  имате силен случај против вашиот брачен другар, ако постои било обид за вас и два случаи на самоубиства убие - дали ова некако се манифестираат психолошки неспособност?

 26. Хелен quijano вели:

  прашање?

  Сакав само да се распрашува за закон од КПУ Зар не е вистина дека законот пи ако брак лице кое е одвоено за повеќе од 7 години или не живеат заедно, постои празнина во брак автоматски? или уште треба да поднесе поништување од пи бидејќи ни im граѓанин и јас не се врати во пи повеќе од 7yaears now.Wondering ако нашиот брак уште неважечки или што? Можам да стапат во брак, но повторно не е во пи,
  тука во нас ние двајцата американски државјанин. друго прашање? ако лицето се омажив од пи ќе поднесе прељуба ми е дека прифатливо? тогаш сакам да одам на одмор во пи, јас се уште може да се врати во САД без проблем е пи аеродром ќе се одржи мојот труд за тоа? or what should i do i need an advice.

  благодарение,
  helenq

 27. lYNN Says:

  The girl with whom my nephew contracted a secret marriage in 1996 is a canadian-filipino citizen whom he met while in college. The never lived together as husband and wife under one roof because they were both pursuing their studies. He visits her at her parents house on weekends. In 2004 she left for the US to work as a nurse. My nephew lost his (IT) job in 2003 and was not lucky enough to find another employer. From the time she left, she no longer communicates with him. Then, on October 2009, he found out that she married someone else, a Filipino guy, on December 26, 2008. My nephew secured a copy of the second marriage contract from NSO. Could this be a good legal ground to have his “secret” marriage annulled? Please advise us what to do. Will he still have to undergo psychological incapacity examination? Will very much appreciate hearing from you. God bless~

 28. richell Says:

  Hi i married for almost 10 years now but i am not happy for my marriage im s tuck i want and annulmet how long would it take? how much?

 29. patricia Says:

  My husband and I were separated for almost three years now.He is seeking for an annulment with the reason of psychological incapacity. Which I did not agree upon since it might be a reason of losing custody to my children? Also he told me that if I will agree verbally his attorney can process our annulment hassle free and without appearance in the court?

  If ever that they were able to process and the annulment was granted by the court given the fact that i did not agree and signed any paper is the annulment legal? Regarding on the financial support can I present to my husband an agreement of his continous support to my children ?

 30. bayani Says:

  hi at the moment im workin out how can i start my marriage to be annuled my wife and i are separated from early 2006 she got someone and now i found out she has a child in her boyfriend and i am here abroad will her having a child can be a ground for filing an annulment or whats the best ground because i can prove that she keeps cheating on me while im abroad thank you and kindly informed me

 31. Vibien noveras estrada Says:

  Јас биле во брак 18 години. мојот сопруг отиде во странство во 2001 година и не биле во контакт, бидејќи тогаш. тој не ги исполнил своите обврски кон своите деца и целосно ни напуштени. Јас се чекаше, но секогаш залудно. Имам дечко кој сега се грижи за мене и моите деца и тој сака да се ожени за мене. прави без контакт со мојот сопруг за речиси десет години направи нашиот брак неважечки и ништовни? Може ли да добијам бесплатна адвокат за ова, бидејќи јас немам пари да се направи овој процес? се надевам да се добие одговор ROM вас. Ве молиме испратете го вашиот одговор на мојата e-mail додадете. и доколку имате препораки, ве молиме да го стори тоа. Ви благодариме и да имаат убав ден.

 32. Марија радост Окампо вели:

  Јас сум одделени со мојот прв сопруг за речиси 10yrs. сега. Но, не annuled. Во моментов, двајцата имаме уште едно семејство веќе. Јас се ожени во муслиманска земја (Дубаи, ОАЕ) со националните Емирати човек за 6 години. сега. Сакам да поднесе поништување во Филипини. Мојот сопруг сега е работа да ги променам моите државјанство. Дали јас се уште треба да поднесе поништување ако сакаме да се венчаат во Филипини? Заблагодарувајќи у однапред! Радоста

 33. Марк вели:

  Мојот bf е во брак 11 години со неговата сопруга. Тие имаат 2 деца. Тој ми кажа дека тој никогаш не бил среќен со својот брачен живот, како и досега тие биле во брак, тој беше принуден од страна на семејството (пушка свадба) на својата жена да се омажи за својата ќерка. Тој секогаш ми кажа неговиот покајувањето и жалам што тој се ожени тој ден. Кога ќе се ожени, тој беше 20 вртење 21 и неговата сопруга беше 17 вртење 18. Неговата сопруга била бремена тоа време тоа е зошто тој беше принуден да се ожени со неа. Тој се плашел да се врати во брак, како и семејството на девојчето се закани дека ќе го убијат доколку не се направи. За 11 години, неговата сопруга го натепа и вика по него пред луѓето, покажува непочитување ставови за него и неговото семејство. Неговото семејство се плаши од својата жена како што таа е насилен особено да ми BF. Понекогаш гледам гребнатини на неговото тело. Сега, тој ме праша да се консултираат од адвокати кои ќе му помогне да поднесе поништување случај. Се надевам дека законот може да ни помогне. Ние, исто така, сакаат да почнат со нашиот нов живот. Ви благодарам многу!

 34. Harrie вели:

  Gud сум, јас се оженив со мојата Швајцарската сопруг тука во Манила по 1 година дознав мојот сопруг се уште merried со неговата сопруга 1. ..
  sudenly Ive веќе никаков контакт со него за речиси 3 месеци без поддршка, како и ..
  Што ќе правам сега?
  е мојот mariage е легално?
  Како можам да ја променам статус повторно да биде еден?
  Јас не можат да си дозволат поништување?

 35. Lyn вели:

  Јас само сакам да се распрашува за законот за бигамија во Фил, ми треба advice.kasal PO доколку СА Pinas на nagkaanak PO KMI naghiwalay DIN PO KMI по 1 година, а потоа по 7yrs nagpakasal PO доколку СА јапонски whithout поништување на моите 1. брак, na пребарување КО PO СА интернет ова е случај на бигамија, ayoko PO makulong став СА MGA anak кој, може да Паг ас годишно тресне maayos Ито? pls ми помогне PO ... thanx однапред

 36. yhannie вели:

  ние треба да поминат низ многу истражувања, мислам судско рочиште дури и за нас, мојот сопруг и јас одлучивме дека навистина сакаат поништување? Ви благодарам ..

 37. Родолфо вели:

  Јас и мојата поранешна сопруга поднесување барање за поништување. Ми треба добар адвокат и да се процени колку чини. Ние камери од camarines избор.

Оставете Одговор