LLEI DE FILIPINES A LA INFIDELITAT SEXUAL, la bigàmia, l'adulteri i concubinat

ALGUNS pensaments a l'atzar en SEXUAL IL·LEGAL INFIDELITAT ACTS-, la bigàmia, el concubinat, i l'adulteri

 

Filipines és un dels pocs estats de la comunitat internacional que encara considera la infidelitat sexual, en un sentit general, un delicte. En primer lloc, no hi ha delicte sota les nostres lleis penals que es denominen com la infidelitat. Hi ha en el seu lloc els crims del concubinat, l'adulteri, i sense prémer el delicte de bigàmia. Hi ha altres delictes sexuals com a actes de lascívia, seducció, etc., però aquests han de ser farratge per a una altra entrada del bloc. Per ara, anem a discutir els principals pecats sexuals, si es vol, d'adulteri, el concubinat i la bigàmia.

Així que, quin és la infidelitat sexual?

Quina és la bigàmia?

Quin és l'adulteri?

Quin és el concubinat?

(Si us plau, perdó la disposició no literària, perquè estem tractant de ser motor de cerca optimitzat)

La bigàmia:

La bigàmia ha d'estar fora de lloc aquí perquè el que és punible com a tal és tenir dos matrimonis al mateix time.It no és un acte sexual il·legal per se, ja que no és realment un crim contra l'altre cònjuge com més d'un delicte contra l'Estat per fer malbé el sistema de registre de matrimoni en casar-se per segona vegada o més. En aquest dia de les bases de dades de recerca i registre centralitzat (NSO), correspon a les autoritats competents pel que fa a com i per què la bigàmia és una pràctica o ocurrència freqüent a tals. Així que anem a deixar les coses així per a un bloc més tard.

La infidelitat sexual, l'adulteri i concibinage:

La infidelitat sexual en un sentit general, com hem dit, no és un delicte. El terme va fer el seu debut a la legislació de Filipines sota la disposició del Codi Civil sobre la separació legal, descaradament aixecat de Dret Canònic Catòlic. Curiosament, la infidelitat sexual com un terme es va dur a càrrec d'una de les manifestacions (encara que potser no sigui per si mateixa segons alguns autors) d'incapacitat psicològica com a motiu de la declaració de nul·litat d'un matrimoni. El Codi Civil de Filipines abans del codi de la família ni tan sols va considerar la infidelitat sexual com a motiu d'anul·lació, encara que irònicament nostres avantpassats victorians possiblement podrien posar als seus respectius esposos a la presó si ell o ella va cometre els delictes específics de concubinat o l'adulteri. Però lib contra la dona com els redactors originals de la dècada de 1920 Revisat Codi Penal ser, el delicte d'adulteri per part de la dona era fàcil de provar que el delicte de concubinat per part de l'home. Per a la dona, tot el que un ha de demostrar és que ella va tenir relacions sexuals amb un home que no sigui el seu marit (sent evidència circumstancial és possible en aquest cas sobretot en una època en què les càmeres de vídeo encara no s'han inventat). Per a l'home, la dona ha de demostrar que l'acte és escandalós per constituir el concubinat. Així que si la infidelitat va ser discret (potser no vol dir demostratiu o de caràcter exhibicionista), llavors no seria el concubinat. Això pot, després de tot, són els precursors de l'escena tantes vegades representat en les pel·lícules tagalo de l'esposa legal "escandalosament" confrontant la "kulasisi" de manera que entre dins de l'àmbit de la llei.

No obstant això, el Codi de la Família ha canviat tot això, per bé o per mal, en introduir el concepte de la infidelitat sexual com a causa de separació legal, i suggestivament, com una possible manifestació igualment d'incapacitat psicològica. Així que qualsevol forma o manera de la infidelitat sexual, ja sigui escandalosa o no, heterosexuals i homosexuals, ara pot considerar com a motiu de la declaració de nul·litat o anul·lació (en un sentit legal fluix) d'un matrimoni. Possiblement, fins i tot pot haver cap relació sexual per constituir la infidelitat ?? Aha, que seria una idea nova. Una espècie d'un toc Lewinskiesque a la llei.

Un desenvolupament recent és el concepte de la infidelitat sexual sota la Llei contra la Violència (RA 9262), que esmenta la infidelitat sexual i altres actes de violència sexual com a delictes punibles. Com això impactarà en el concepte d'incapacitat psicològica i la llei penal seria interessant veure.

 

 

 

Quota

Deixa un comentari